Tandproblem kan vara svåra att stå ut med och ibland behöver du som bor i Järfälla tillgång till akut tandvård. Men hur ska du egentligen göra för att hitta någon som kan hjälpa dig?

Hitta en tandläkare

Det enklaste är att börja med den tandläkare du brukar gå till. Det finns ofta möjlighet för tandläkare att klämma in en patient med akuta problem. En fördel om det är möjligt är att det kan kännas tryggt att behandlas av en person du redan är van vid. Tyvärr kan tandläkare inte alltid erbjuda akut tandvård för dig i Järfälla, men det betyder inte att du behöver klara dig utan hjälp. Har du ingen tandläkare du brukar gå till? Inte heller då behöver du bli utan betydelsefull akut tandvård Järfälla, utan det finns sätt att lösa problemet. Det finns särskilda mottagningar som fungerar som jourtandläkare eller som är inriktade på att erbjuda just akut tandvård. Hos dem kan du alltid få hjälp vid akuta problem. För att hitta en mottagning kan du välja att söka online. Det kan också vara möjligt att ringa sjukvårdsrådgivningen för att få reda på vem som erbjuder akut tandvård. De kan också hjälpa dig att avgöra om det är tandvård eller läkarvård du behöver, ibland är det svårt att avgöra själv.

När behövs akut tandvård Järfälla?

Det är i första hand du själv som avgör när du behöver akut tandvård i Järfälla. Oftast när någon söker akut handlar det om att de fått så ont att de inte klarar att vänta tills deras vanliga tandläkare har tid att ta emot dem. Akut smärta kan uppstå bland annat om ett hål varit obehandlat för länge, om en tidigare lagning gått sönder eller om du råkat ut för en olycka. Även till exempel sprickor i tänderna, inflammationer eller svårare former av problem med tandköttet kan göra att du behöver få akut hjälp av en tandläkare.