Om du redan har en elbil eller en hybridbil, eller går i tankarna på att skaffa en, så är det en bra idé att även investera i en laddboxgöteborg. Det kommer göra ditt liv med elbil ännu enklare och även säkrare.

Enkelt och snabbt

Det går att använda vanliga eluttag till elbilen eller hybridbilen, men ofta medför det krångel och irritation. Det kan behövas skarvsladd mellan eluttaget och bilen och även en timer att sätta i uttaget för att kontrollera laddningen. Men det mest besvärande kanske är att det tar lång tid att ladda elbilen på det här sättet. I vissa fall kan det ta upp till ett dygn innan batteriet är fulladdat. Med en Smart laddboxgöteborg slipper du oroa dig för allt det här och du får istället en snabb och smidig lösning. Du har en bil som är redo för nästa körtur och det enda du behöver göra är att sätta i kontakten. På nya elbilar kan det dessutom vara så att de inte går att ladda i vanliga eluttag, vilket är något att tänka på vid inköpet.

Säkerhet med laddboxgöteborg

Förutom att det blir snabbt och enkelt så är en viktig aspekt att det blir betydligt säkrare med en laddbox till elbilen. Det blir en påfrestning på elanläggningen i ditt hem när du kopplar på en el-eller hybridbil och detta kan medföra risker. Det kan till exempel uppstå värme och sot vid uttaget, och används en förlängningssladd kan det bli farligt om den inte är rätt dimensionerad för att klara belastningen. Så det bästa för att känna sig trygg är en laddboxgöteborg och låta en professionell firma sköta installationen. Laddboxen kan placeras där du tycker det blir mest bekvämt, det går bra inne i garaget, utomhus på en vägg eller på en fristående stolpe.